Kalusto

Kona Jake the Snake

tyyppi: cyclocross (cx)
runkokoko: 54
vuosimalli: 2010
hankittu: keväällä 2010

2010 keväällä Helkaman CS2800 hybridi vaihtui alumiinirunkoiseen krossariin. Ajatuksena oli edetä hieman vauhdikkaammin maanteillä kuitenkaan unohtamatta metsäautoteitä ja polkuja. Ja on ajanut asiansa vallan loistavasti. Renkaina asfaltille Shwalben Marathon Racer (30 mm), soralle ja poluille 35 milliset Speed Kingit ja lumelle/jäälle 35 mm Shwalben Marathon Winterit. Flätit vaihtuivat vuoden ajelun jälkeen lukkopolkimiin ja eipä ole enää paluuta lenkkariajeluihin.

2012-2013 talviajelut olivat 0-kilometriä. Keväällä 2013 fillari kävi huollossa ja siirtyy lähes kokonaan asfalttikäyttöön. Optioksi jätetään crossikiekot leveämmillä nappularenkailla, mutta talviajot jäävät jatkossa Paddylle ja HeiHeille.

Cyclocross pyörä eroaa täysverisestä maantiekilpapyörästä siinä, että niissä on leveämmät etu ja takahaarukka jotka mahdollistavat leveämpien renkaiden käytön. Lisäksi on valmiit kiinnityspaikat lokasuojille ja tarakalle. Ajoasento on myös hieman pystympi.


Kona Paddy Wagon – Bullhorn edition

tyyppi: road
runkokoko: 56
vuosimalli: 2011
hankittu: elokuu 2012

Pyöränputsailu rapakelien jälkeen on joutavaa hommaa. Eikä  muutenkaan napostele ajella persposket märkänä pitkiä taipaleita. Ja tietenkään tuohon vaihteelliseen Konaan ei viitsi aina lokareita viritellä niin alkoi näyttää siltä että tarvitaan talliin sunnuntaipyörä. Sellainen jossa on lokasuojat aina paikallaan, mielellään vaihteita 1 ja flattipolkimet jotta voisi sipaista esim. kaupalla pikaisesti. Vaihtoehtoja oli useita ja muutamista käytiin omistajien kanssa tiukkoja neuvotteluja, mutta Konan Paddy Wagon oli se joka pihaan matkahuollon kautta kolahti. Karskin mustan teräsrungon kruunaa häröt bullhorn-sarvet ja kesäkelillä 23 mm sliksit.

2012-2013 onnistuin ujuttamaan alle 35 mm nastalliset Marathon Winterit ja pyörä osottautui myös loistavaksi talvifillariksi.


Kona HeiHei 29

tyyppi: mtb (xc)
runkokoko: 18
vuosimalli: 2012
hankittu: elokuu 2012

Maastopyörä on ollut jo useamman vuoden haave, mutta kun tuolla Siikajokivarressa ei oikein noita maastoja ole ollut niin vähänhän se turha ostos olisi ollut. Mutta kun maisema vaihtui Keski-Suomeen niin peli muuttui täysin. Pitkällisen arvonnan jäykkäperä vs. täysjousto, 26″ vs 29″ voitti täysjousitettu 29-tuumainen Kona. Laajavuoren Bike Parkissa sai asiantuntevaa palvelua ja erinomaisen testiympäristön. Parin maastolenkin jälkeen voi vain todeta valinnan osuneen nappiin. Enää ei tarvitse miettiä että ”mihinkähän tuokin polku menee”.. nyt lähdetään katsomaan että mihin se vie.

Loistava talvifillari kun alle on pukattu 2.35 tuumaiset Shwalben IceSpiker Pro nastarenkaat. Hieman panssarivaunumeininkiä sulaneilla asfalteilla, mutta jäisillä poluilla puree kuin tauti!


Comments are closed.