Nastojen ropinaa maastossa

.. ja hieman myös sateen ropinaa.

Katselin Sports Tracker tilastojani 2012 tammikuulta ja näihin aikoihin hiihdeltiin silloin jo täyttä päätä Savivuorenkin maastoissa. Vaan ei tänävuonna. Keli ei nimittäin ollut, varsinkaan rannan luontopolulla, ihan talvisemmasta päästä . Melko pitkiä pätkiä sai huristella ihan kesäkelipoluilla, mutta löytyi sieltä muutamasta montusta ihan reilusti jäätäkin.

6.1. 2014 – Lummeniementien luontopolku

Merkataanpa tällaisetkin maastopyöräilykelit tammikuun aikakirjoihin oikein kuvan kanssa. Pakkasta on luvattu loppuviikoksi ja hieman ehkä lumisadettakin. Joten täällä taas odotellaan kieli pitkällä että polut ja urat jäätyä jämähtävät nopeiksi baanoiksi. Ehtii Savivuorellakin huitaista muutaman lenkin ennenkuin hiihtokausi alkaa todenteolla. Tämän tarkempiin ja pidemmälle johtaviin sääennusteisiin en enää rupea. 3.12.2013 olin nähnyt lähes selkeät ennusmerkit talven tulosta ja vaihdoin maasturiin nastarenkaat. Jepjep! Ja nyt kuukautta myöhemmin piti vakiomaastolenkkiä lyhentää yhden polkutaipaleen verran kun pelkäsin nastojen rouhiutuvan siloiseksi kivikkoa vasten. Täytyy ottaa mietintätauko tallissa fillareita tuijotellen, että millaisella pelillä nämä kelit oikein hoidellaan.

Savivuorella muistui mieleen myös se toinen vaihtoehto, mitä voisi harrastaa vielä näillä keleillä. Markku ja Maija tulivat vastaan frisbeet kourissa aloitellen päivän toista kierrosta. Ja FB-viestinnästä päätellen moni muukin on kiekonheittelyä jatkanut maastossa tammikuun puolelle. FIUUUUUUHHHH!

Julkaisu on kategorioissa Pyöräilevä toimistorotta and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nastojen ropinaa maastossa

 1. Juha Toikkanen says:

  Minäkin kävin pari päivää sitten kävelemässä Lummeniementien luontopolkua. Enpä sitä kovin usein ole tammikuussa lumettomana kiertänyt.

  Paniaisniemen kohdalla kiinnitin huomion pariin veneeseen, jotka olivat jo veden vallassa, kun keiteleen vedenkorkeus on noussut. Sama tilanne muutamalla veneellä miekkasalmen venerannassa. – Kohta nääs tuloo pakkanen –

  PS. Kuulin tuossa luotettavalta taholta että kesäkuussa olisi savivuoren alueella enemmänkin nastojen ropinaa : )

  • Petri Kuntsi says:

   Pitkin syksyä olen itsekkin kuullut vinkkiä siitä että alkukestä 2014 saattaa Savivuoren maastossa tapahtua maastopyöräilyyn liittyvää. Mutta huudellaan sitten enempi jos projekti toteutuu 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *