Pelit: Angry Birds Card Game

”Heitä lintuja ja tyrmää possu!”

Yleensä jonkun muun tuotteen ympärille kasatut kortti- ja lautapelit ovat hätäisesti, rahan kiilto silmissä, kasattua höttöä. Tai sitten vain otetaan joku valmis hittipeli (Uno, Monopoly) ja lyödään siihen piirroselokuvan printit ja taas kauppa käy. Joten tässä jatkumossa on mukava törmätä piristävään poikkeukseen.

Angry Birds korttipeli on sopiva sekoitus tuuria, taktiikkaa ja tarkkuutta. Ja vielä sellaisella vaikeusasteella että pelistä voi pelata melko pienetkin naperot. Ikäsuositus on 5+, mutta pienellä avustuksella kolmevuotiaskin on jo täysillä mukana. Peli muodostuu neljästä komponentista. Nopat, possukuningas, rakennekortit ja erikoiskortit. Pelaajille jaettaan ensin rakennekortit joissa on eri lintujen kuvia. Piiloon jemmaan annetaan alkuun pari erikoiskorttia. Rakennekortit laitetaan nenän eteen jonoon haluamassaan järjestyksessä (ns. linna) ja sen jälkeen noppia heittämällä aletaan kaatamaan rakennekortteja alhaalta ylöspäin. Erikoiskorteilla voi ”ostaa” itselleen helpotuksia tai hankaloittaa toisen pelaajan peliä. Itselle voi kuitata uuden heittovuoron, kaataa seuraavan kortin ilman nopanheittoa, tai lahjoittaa ”2X kortin” omistaan toisen linnaan. Tuo 2X-kortti vaatii että nopilla heitetään kaksi samaa lintua. Jos heitto epäonnistuu voi nostaa pakasta itselleen lisää erikoiskortteja kuitenkin niin, että kädessä saa olla korkeintaan kolme erikoiskorttia kerrallaan.

Kun sitten pelaajan koko linna on tuhottu on aika käydä kuningaspossun kimppuun. Possu sijoitetaan noin 60 senttimetrin päähän nopasta (tai noppa possusta.. röh röh) ja sitten noppaa näpäyttämällä yritetään kaataa possu. Siis NÄPÄYTTÄMÄLLÄ, ei heittämällä. Kuka kaataa possun ensimmäisenä on voittaja.

Allekirjoittaneen skeptinen asenne peliä kohtaan mureni parin pelikierroksen jälkeen. Pelikierrokset ovat tarpeeksi nopeita (alle 10 minuuttia) ja se ei perustu pelkästään noppien tarjoamaan tuuriin, vaan erikoiskorteilla pääsee hieman taktikoimaan. Ja viimeistään possunkaatoyritykset, sinkoamalla noppaa pitkin huonetta, räjäyttävät pankin!

Nopissa päällimäisenä jokerisivu joka vastaa mitä tahansa lintua

Huom! Joissain vanhemmissa painoksissa on käännösvirhepaholainen ohjeissa. Tekstissä kerrotaan:

”Jos ET saanut heitettyä oikeaa lintua, voit käyttää yhden erikoiskortin. ”

Kun pitäisi lukea:

Jos ET saanut heitettyä oikeaa lintua, voit nostaa yhden erikoiskortin.

Tämän oli selvittänyt ansiokkaasti Palasia Ninan Elämästä – blogi. Meillä oli näköjään uusi painos pelistä ja tuo virhe oli korjattu. Ohje ei vain meinannut osua silmään ensimmäisellä, toisella eikä viidennelläkään kerralla vaan piti googletella. Ja sen jälkeen löytyi itse ohjekkin :D.

Julkaisu on kategorioissa Pyöräilevä toimistorotta and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *