100 Pyöräilytekoa – Viipyy

Suomi Finland 100, Pyöräliitto ja Pyöräilykuntien verkosto kutsui kaikki mukaan juhlistamaan pyöreitä täyttävää kotimaatamme iloisesti pyöräillen!

Ja miten juhlistaminen tapahtuisi? 

”Kansalainen, kaveriporukka, järjestö, kunta tai yritys voivat yhdessä tai erikseen kantaa kortensa kekoon: tavoitteena voi olla vaikka 100 pyöräiltyä työmatkaa, 100 pyöräretkelle vietyä lasta, 100 vähävaraisille lahjoitettua polkupyörää tai 100 uutta, kunnollista pyörätelinettä. Yhdessä on sadan alku ja porukalla tavoitteisiin on helpompi päästä.” – 100 Pyöräilytekoa

Ja miten Viipyy aikoo osallistua 100-vuotiaan Suomen juhlimiseen?

Viitasaaren pyöräily-yhteisö on osallistunut kesästä 2013 valtakunnalliseen kilometrikisaan.

”Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa.” – Kilometrikisa

Yksin sekä pienemmillä ja isommilla porukoilla on ajeltu lenkkeillen, työmatkoja, retkiä ja kauppamatkoja pyöräillen ja kerätty kilometrejä yhteiseen pottiin. Kesällä 2013 meitä oli mukana 24 pyöräilijää, kesällä 2015 23 pyöräilijää, kesällä 2016 pompattiin osallistujamäärässä lukemiin 50 ja kesällä 2016 meitä oli jo 71 pyöräilijää.

Joten mikäpä olisikaan osuvampi tapa osallistua suomen juhlavuotena 2017 kuin kerätä viitasaarelaiseen joukkueeseen 100 pyöräilijää! 

Tänä vuonna luovutetaan kisan päätteeksi Kilometrikisan viralliset diplomit kaikille Viipyyn joukkueessa kilometrejä ajaneille! Viitasaaren Konttorikone Oy lähti kamppanjaan mukaan ja sponsoroi diplomit!

Viipyyn 100 Pyöräilytekoa projektissa mukana myös Pikkasen paremman periferian vaikutajat eli Viitasaaren kaupunki, Viitasaaren Seutu ja ABC Viitasaari.

Ja miten pääset mukaan joukkueeseen ja samalla tavoittelemaan yhdessä maagista 100 pyöräilijän joukkuetta?

 1. Lähetä sähköpostia joukkueen kapteenille (Petri Kuntsi, petri@kuntsi.net), ja kerro että haluat mukaan joukkueeseen Viipyy – Team Viitasaari. Kapteeni toimittaa sinulle tämän kesän osallistumiskoodin, jota tarvitset kun rekisteröidyt Kilometrikisan sivuille. Osallistumiskoodia saa myös jo mukaan ilmottautuneilta pyöräilijöiltä.
 2. Kun olet saanut osallistumiskoodin, surffaa Kilometrikisan sivuille (www.kilometrikisa.fi)
 3. Rekisteröitymissivulla syötät perustiedot. Rekisteröitymisen jälkeen voit syöttää omissa tiedoissasi itsellesi nimimerkin jolla näyt muille joukkueen jäsenille. Oikea nimesi ja sähköpostiosoitteesi näkyy vain joukkueen kapteenille.
  1. Etunimi
  2. Sukunimi
  3. sähköpostiosoite (kahteen kertaan)
  4. käyttäjätunnus
  5. salasana (kahteen kertaan)
  6. Kapteenilta saamasi osallistumiskoodi jolla sinut linkitetään Viipyy – Team Viitasaari joukkueeseen
  7. Hyväksy käyttöehdot
  8. Klikkaa ”rekisteröidy”
 4. Tervetuloa! Olet nyt mukana kilometrikisassa!
 5. Nyt voit vielä tehdä muutaman hienosäädön osallistumiseesi. Valikossa oikeassa yläkulmassa näkyy käyttäjätunnus ja sen alta pääset Omat tiedot -sivulle. Sieltä voit muokata:
  1. Nimimerkin jolla näyt muille käyttäjille
  2. Valitse kotikuntasi Kuntakisaa varten

Tänä vuonna kisaan on kerrottu tulevan kaksi uutta ominaisuutta:

Kuntakisa – Jokainen polkija, joka on tallentanut tiedon omasta kotikunnastaan omiin tietoihinsa, alkaa automaattisesti kartuttamaan myös oman kuntansa kilometrisaldoa. Tulokset saadaan jakamalla kunnan yhteenlasketut kilometrit kunnan asukasluvulla.

Minuuttikisa – toteutetaan kilometrien kirjaamisen rinnalla. Toisin sanoen jokainen polkija voi kirjata kisan aikana suorituksiaan joko kilometrein ja minuutein.

Ja sitten tärkeää:

Vaikka kilpailun nimi on kilometrikisa, Viipyy ei todellakaan ole hampaat irvessä mukana. Päätavoite meillä on ja on ollut jokaisen kilometrikisan yhteydessä innostaa mukaan uusia pyöräilijöitä. Jokainen uusi pyöräilijä Viitasaaren katukuvassa ja Viipyyn lenkeillä on meille suuri juhlan aihe. Kilometrit kertyvät kaiken muun toiminnan ohessa kuin itsestään!

100 pyöräilijää on tavoite, mutta emme luonnollisestikkaan pahoita mieltämme jos tavoite ylittyy… reilusti 🙂

Terveisin:
Viitasaaren Pyöräily-yhteisö

Prologi 1.10.2017
Ja kyllä! Tehtävä suoritettu! Kilometrikisan päättyessä Viipyyn joukkueessa oli huikeat 112 pyöräilijää jotka ajoivat yhteensä 109379,4 kilometriä ja pyöräilypäiviä kertyi 3344!

Kiitos mukana olleille!