Viipyyläisiä esittelyssä – Antti H

Kuka olet?
Olen Hiltusen Antti. Asun keskustassa ja olen Viitasaaren seurakunnan kirkkoherra. Muutkin harrastukset ovat liikunnallisia, kuten sauvakävely, sulkapallo ja äijäjumppa. Musiikkia olen harrastanut sekä soittaen, laulaen, että toisia kuunnellen, mutta viime aikoina nämä ovat jääneet vähemmälle.

Millaisella pyörällä ajat?
Minulla on käytössä Rossano -merkkinen cyclocross pyörä. Hankin sen jo seitsemän vuotta sitten. Ajattelin, että ”crossari” on hyvä ratkaisu minun tarpeisiin ja oikeassa olin. Tuo pyörä käy hyvin sekä asfaltti-, että kovapintaisille soraeille. Toisena pyöränä on retromallinen Tunturi Akseli. Viime vuosina se on ollut vain talvikäytössä nastarenkailla, mutta nyt vaatehuoneen nurkassa odottaa vaihtoa kesärenkaat. Aion käyttää sitä kesällä lyhyempiin taajamamatkoihin.

Miksi pyöräilet?
Pyöräilystä on tullut minulle selvästi mieluisin liikuntamuoto. En oikein keksi mitään muuta lajia, joka saisi minut lähtemään monen tunnin lenkille. Ja sitten kun lähdetään ajamaan porukassa, niin hommassa korostuu mukava sosiaalisuus. Juttelut matkan varrella taukopaikoissa ovat iso osa asiaa.

Hienoimmat pyöräilyreitit Viitasaarella tai sen lähettyvillä (paikat, polut, tiet)?
Suosikkireittinä tulee ensimmäisenä mieleen ns. Kämärin lenkki. Siinä ajellaan siis Viitasaaren ja Kannonkosken alueella. Siniseltä tieltä Huopanakoskella erkaneva vanha tie on päällystetty ja liikenne rauhallista. Pääosin maasto on mukavan vaihtelevaa, mutta pari isoa mäkeä siellä on. Niissä joutuu testiin joko hapenottokyky tai kylmäpäisyys riippuen siitä kummin päin lenkin kiertää. Ja Huopanankosken kioski on sopivasti reitin varrella mennen tullen. -Toivottavasti se aukeaa myös täksi kesäksi.
Yksi hienoimmista (ja samalla rankimmista) pyöräilykokemuksista liittyy tuohon valokuvaan. Olen siinä Savonlinnan torilla. Kesällä 2016 ajoin sinne pyörällä kahdessa päivässä, yöpyen Leppävirralla. Ensimmäisen päivän ajoimme viipyyläisen huipputiimin kanssa ja toisen päivän poljin itsekseni. Perillä oli sekä paikat kipeänä, että sankariolo.

Mikä on Viipyy?
Viipyy on viitasaarelainen ilmiö. Minulle tämä porukka merkitsee Velmuja, Iloisia, Innokkaita Pyöräilyn Yhdistämiä Ystäviä.