Viipyyläisiä esittelyssä – Harri K.

Kuka olet?
Harri K viitasaarelainen luokanopettaja. Työn ohella määrittelen itseaäni toistaiseksi pyöräilyn, bassoilun ja sulkapalloilun – sekä Instagramin ? – kautta. Kuulun myös mystiseen Viipyyn Pokemon Go – jaostoon, mutta ainoaan oikeaan tiimiin – Team Instinctiin!

Millaisella pyörällä ajat?
Ajan Canyonin huippupyörillä, joita saa tilata vain suoraan tehtaalta Saksasta. Tallissani minua vartovat maantiepyörä Canyon Endurace AL 7.0 Team, cyclocrossari Canyon Inflite AL 9.0 ja hiilikuiturunkoinen maasturi Grand Canyon CF 6.9. Työmatkat tosin taittuvat kesät talvet Tunturin RX500 hybridillä.

Miksi pyöräilet?
Pyöräilen, jotta keski-ikäinen kehoni ei rapistuisi ennen aikojaan. Tosin tapanani on rikkoa itseäni kaikessa, mitä harrastan, joten siitä ei oikeastaan ole takeita. Muunlainenkin liikunta kiinnostaa ajoittain – niin päämärätön pallon perässä juokseminen kuin tahaton upeisiin paikkoihin eksyminen suksilla, luistimilla, renkailla, kiekoilla tai jalan.

Hienoimmat pyöräilyreitit Viitasaarella tai sen lähettyvillä (paikat, polut, tiet)?
Kesäisin viihdyn sileillä ja nopeilla alustoilla, joilla kilomterit taittuvat vauhdin hurmaani palvellen. Ajan mielelläni pitkiä taipaleita yksin tuuli ohimoita ja lanteitani kutittaen. Kesäiset lounais- ja länsituulet ohjaavat minut usein Sinisen tien kierrokselle Piispalan ohi (80 km). Toinen perussuosikkini on nipea pistolenkki Keiteleelle (90 km). Pidemmistä lenkeistä pitää vielä mainita neljä – Mustalaisntienlenkki Pihtiputaan suuntaan (100 km), Kivijärvi – Kinnula kierros (160 km), Keitele – Vesanto pyörähdys (120 km) ja Yläkeiteleen kierros Sumiaisten, Suolahden, Istunmäen ja Suovanlahden kautta (180 km).

Talvella ajelen maasturilla mieluitan jääteitä pitkin tai pikemminkin vapaasti pitkin kierää jäätä. Hiekka- ja soratiet ovat mukavaa sade- ja kurakelien haastetta.

Mikä on Viipyy?
Viipyy on mukavaa vertaistukea pyöräilyhöpöttelyyn. Käytännössä pyöränhuoltoon liittyvät ohjeet, neuvot, käskyt ja kädestä pitäen opastaminen ovat olleet minulle kullanarvoisia, kuten kohtalon lahjoittamat naapurit Seija ja Pertti, unohtamatta Keijoa, joka alunperin houkutteli minut lahjoittamaan kilometrini Viipyylle. Ovat viipyyläiset tarjonneet esteitäkin, mutta niistä on päästy pyörällä yli.. ?