Viipyyläisiä esittelyssä – Jari T.

Kuka olet?
Jari Tikanoja, olen poliisina synnyinpaikkakunnallani Viitasaarella ja asun nykyään Isoaholla eli tutummin Aholla. Varsinaisia aktiivisia harrastuksia ei ole – ehkäpä 29 vuotta tehdyn vuorotyön takia, mutta moottoripyöräily ja nimenomaan metsäautoteillä isohkolla ns. matkaendurolla. Puolinainen harrastelu on tullut myös tästä Viipyy toiminnasta, silloin tällöin osallistun tapahtumiin sekä ns. rastinvetäjänä että ihan vain osallistujana.

Millaisella pyörällä ajat?
Nykyään allani on hybrdipyörä. Sillä pärjää yllättävän hyvin useimmissa tilanteissa. Toisena pyöränä on kuukauden ajan ollut peruspyörä, leveät renkaat ja napavaihde. Mutta hybridi tuntuu istuvan paremmin alleni.

Miksi pyöräilet?
Työmatkapyöräily, siirtymät sekä kuntoilu. Tähän kilometrikisaan lähdin tuttujen houkuttelemana ja ns peruspolkija eli työmatkat ajelet kesät talvet ja miksen siis merkkaisi niitä muistiin. Tässä mennään ja suurin osa kilometreistä tulee edelleen työmatkoista, mutta porukkalenkit lisääntyivät tämän hervottoman hauskan porukan myötä. Ja ellen itse ollut polkemassa niin välillä mukana muuten vaan ja useimmiten löysin samoille laavuillekin. Pyöräily on hauskaa ja maisema vaihtuu joutuisammin kuin kävellen.

Hienoimmat pyöräilyreitit Viitasaarella tai sen lähettyvillä (paikat, polut, tiet)?
Pienet polut ja hiekkatiet keskustasta joka suuntaan. Mitään tiettyä suosikkia ei ole, vaan luontainen halu harhautui eri reiteille pääsee oikeuksiinsa pyöräilyn myötä.

Mikä on Viipyy?
Viipyy hienossa mielentilassa joka muotoutunut lenkillä, yksin tai porukassa luonnon ja ympäristön tuomissa fiiliksissä sekä porukkalenkin hervoton sanailu jota en vielä ole pystynyt vakavana kuuntelemaan 🙂 hyvä fiilis.