Viipyyläisiä esittelyssä – Pertti R.

Kuka olet?
Pertti R. olen Viitasaarelainen kiinteistöalan puurtaja. Näitä on tullut tehtyä parikymmentä vuotta. Muutoin harrastan reserviläistoimintaa ja jonkin verran valokuvausta. Viipyyn mukana on tullut kaikenlaista pientä askaretta.

Millaisella pyörällä ajat?
Tällähetkellä cyclocrossilla, joka on ollut pari vuotta. Sillä tulee ajettua päälystetielenkkiä. Sitten jäykkäperä maasturi, jota olen käyttänyt talvipyöräilyyn että polkujen koluamiseen. Hybridikin on kaupassa käyntiin.

Miksi pyöräilet?
Pyöräily alkoi oikeastaan kun hankin naisten mustan tunturi hybridin. Viipyyläiset tuntevat tämän pyörän. Siitä aiheutui sosoaalista painetta ostaa itsellenikin hybridi, jolla voisi käydä kauniina kesäpäivänä vähän lenkillä . . . Sittemmin kuulin että on olemassa joku VIIPYY. Pikkuhiljaa minulle kerrottiin entistä itsepintaisemmin kirjautumisesta Viipyyn kilometrikisa joukkueeseen. Hiukan myöhemmin huomasin saaneeni tuon cyclon – ja tässä sitä ollaan. . .

Hienoimmat pyöräilyreitit Viitasaarella tai sen lähettyvillä (paikat, polut, tiet)?
Sininentie kumpaankin suuntaan on ollut vakiolenkin kohteena. Kokkolantie, varsinkin viimekesän päälystyksen jälkeen, on mukava rauhallinen tie ajella. Sitten Vesannontie-Toulatintie. Hieman paksummille renkaille on soratiepätkiä vähän joka suuntaan. Ja muistetaanhan viime talven (2017) hyvät jäät, pyörällä pääsi minne vaan.

Mikä on Viipyy?
Ainakin Viipyy on kohentanut pyöränkorjaustaitojani, ja olempa sitä saanut tehdäkin. Tämä porukka on tarjonnut aivan erinomaisia porukkalenkkejä, joista on jäänyt monia mukavia muistoja. Kaikesta huolimatta tällaiselle vähän peruslaiskalle tuo kilometrikisan mukanaan tuoma yllytys houkuttelee lenkille vaikka sohva kutsuisikin..