Viipyyläisiä esittelyssä – Petri K.

Kuka olet?
Olen vuonna 1972 syntynyt talonrakennusteknikko joka työkseen piirtelee Jukkatalolla koteja ihmiselle ja ylläpitää sekä antaa käyttötukea Vertex BD suunnitteluohjelmalle. Pyöräilyn lisäksi pelailen videopelejä konsoleilla ja tietokoneella. Kuulun myös mystiseen Viipyyn Pokemon Go -jaostoon. Satunnaisimpiin lajivalikoimiin kuuluu kalastus uistellen, mökkeily, lukeminen ja rintamamiestalo. Viipyyn riveissä toimin Kilometrikisa-joukkueen kapteenina ja pidän yllä Viipyyn tiedotuskanavia.

Millaisella pyörällä ajat?
Pyöriä löytyy tallista kolme: cyclocross (asfaltti ja sora), maastopyörä (sora ja maasto) ja yksivaihteinen maantiepyörä (asfaltti) bullhorn-tangolla. Yllättävää kyllä kaikille kolmelle löytyy käyttöä.

Miksi pyöräilet?
Liikunnasta en juurikaan pidä, mutta jollain on pidettävä kuntoa yllä. Kaikenlaisten lajikokeilujen jälkeen fillarointi oli sitten se joka napsahti kohdalleen. Ei ehkä se tehokkain liikuntamuoto, mutta maisema vaihtuu huomattavasti nopeammin kuin juosten tai kävellen. Ja kyllä niitä tehojakin sitten löytyy kun lähtee puskemaan Savivuoren näkötornille.

Hienoimmat pyöräilyreitit Viitasaarella tai sen lähettyvillä (paikat, polut, tiet)?
Hienoimpia maantiereittejä löytyy muunmuassa Siniseltä tieltä länteen kun ylitetään Vihtasalmi, Kellosalmi, Uittosalmi ja Piispalan jälkeen Suurussalmi. Maastosta taas Lummeniementien varrella, rannassa kulkeva polku ja soralla reitti Muikunlahden kautta hiekkateitä ja uria pitkin Isolahden nurkille. Kesän kohokohtia on asfalttiajelu Suovanlahden Myllytuvalle kun kahvila taas pitkän talvitauon jälkeen avautuu.

Mikä on Viipyy?
Viitasaaren pyöräily-yhteisö on alusta joka mahdollistaa pyöräilystä kiinnostuneiden järjestää harrastukseen liittyvää vapaamuotoista toimintaa Viitasaarella ja sen lähialueella. Kynnys on matala mutta karmit leveällä! Vaikka itse tykkään pääsääntöisesti ajella itsekseni niin joskus on mukava myös ajella porukassa. Ja viipyyn ajajista löytyy aina pyöräilyseuraa.