Enhän minä nyt joukkueeseen..

Enhän minä teidän kilometrikisa-joukkueseen mahdu kun..

.. kun en ole viitasaarelainen!

Meillä ei ole pääsykokeita, eikä pääsyvaatimuslistaa. Mukaan on pikkuhiljaa tullut pyöräilijöitä myös naapurikunnista, mökkiasukkaita Viitasaarelta, entisisiä viitasaarelaisia, nykyisten viitasaarelaisten kavereita tai tuttuja. Pieni viitasaari-twisti ei ole koskaan pahitteeksi, mutta ei missään nimessä välttämättömyys!

.. minulla on vaan tämmönen 3-vaihteinen pyörä!

Väärin! Tervetuloa joukkueeseen! Meillä ei tuijoteta kalustoon. Ei vaihteiden määrään, ei rengaskokoon, ei siihen onko pyörässäsi tarakka, lokasuojat, käyrä tai suora tanko. Porukkalenkeillä on ollut mukana niin 26-tuumaista maastopyörää kuin napavaihteista hybridiä. Ja takuulla myös 1-vaihteisella pysyy matkassa!

.. no minä ajan vaan näitä työmatka-ajoja muutaman kilometrin päivässä!

Meillä ei ole ”vain” kilometrejä! Kaikki lasketaan laadusta ja määrästä riippumatta. Ajelit sitten kerran viikossa töihin ja takaisin, pari kertaa viikossa kaupalle tai harrastuksiin tai muutaman kerran kuukaudessa makkaranpaistoon laavulle, olet tervetullut joukkueeseen!

.. ei minulla ole mitään mittaria pyörässä jolla näkisi lenkkien pituudet.

Lenkit saa mitattua myös karttaohjelmilla (Google maps, kansalaisen karttapaikka, paikkatietoikkuna) josta reitin voi mitata jälkeenpäin. Tai vain arvioit kuinka pitkän matkan ajoit. Meillä ei olla niin kilometrin päälle. Apuja löytyy pyöräilyporukasta myös mittarin hankintaan ja asentamiseen. Esimerkiksi Sigman mittareita löytyy monista tavarataloista ja urheiluvälineliikkeistä, eivät maksaa montaa kymppiä ja asentaminen onnistuu ilman työkaluja.

.. työ ootte tommosia ammattilaisia!

No ei tosiaankaan olla! Huhut kyllä pitävät paikkansa: Kilometrikisajoukkueessamme on myös entisiä ja nykyisiä kilpapyöräilijöitä, mutta suurin osa on lajin harrastajia. Kuntoilijoita, retki- ja työmatkapyöräilijöitä. Joillain pyöräily on laji tai harrastus muiden joukossa. Ja nämä kaikki mahtuvat joukkueeseen ja porukkalenkeillemme. Kannattaa käydä edes kurkkaamassa toimintaamme.. saatat yllättyä! 😉

.. ei itseasiassa tämmöset kilpailuhommat kiinnosta. Ajelen vaan omaksi ilokseni.

Totta! Näinkin saa Viitasaarella pyöräilyä harrastaa. Eikä Viipyyn kanssa lenkkeilyyn edellytetä kilometrikisaan osallistumista. Mukana saa olla ihan muuten vain. 🙂

.. kun itseasiassa ajattelin perustaa työporukalla oman joukkueen.

Kyllä! Viitasaarelle mahtuu useampikin joukkue eikä pikku joukkueiden välinen kisakaan pahitteeksi ole ;).