Huomionosoituksen saajat

Vuoden pyöräilyteko huomionosoituksen saajat

2023 – Antti Hiltunen
Vaikka Viipyy onkin ollut vapaamuotoinen, puolianarkistinen pyöräily-yhteisö, olemme järjestäneen ensimmäisen 10 vuoden aika läjäpäin tapahtumia, pyöräretkistä kesäkausien avajaisiin, remonttipajoista 200 km pyöretkiin ja pienemmistä tuumailukokouksista täytekakkuja pursuaviin gaalailtoihin. Ja kaikki tämä tapahtunut ei ilmestynyt tyhjästä. Tarvitaan ideoitsijoita, järjestäjiä ja osallistujia. Ja että Viipyyn porukassa on jotain järjestetty, niin Antti on aika usein ollut siinä avainasemassa. Tönäissyt homman alkuun tai ottanut sen vetopaikan kun muilla on alkanut homma hyytymään. Antti, yhtenä ”perustajajäsenistä” on koko 10 vuotisen viipyyuransa aikana edistänyt Viitasaarelaista pyöräilykulttuuria, Viitasaaren pyöräily-yhteisön toimintaa ja tuonut teoillaan ja puheillaan Viitasaarelle positiivista fillarihenkeä.

2022 – palkintoa ei jaettu

2021 – palkintoa ei jaettu (Toinen Korona-vuosi)

2020 – palkintoa ei jaettu (Ensimmäinen Korona-vuosi)

2019 – Petri Kuntsi
437 500,20 kilometriä! Sen verran on viitasasaarelaisjoukkue Viipyy – Team Viitasaari pyöräilyporukka polkenut kilometrejä vuodesta 2013 osallistuen 13 eri kilometrikisaan. Ja Petri oli se henkilö joka keväällä 2013 sai viitasaarelaispyöräilijät kasaantumaan joukkueeksi ja ottamaan Viipyyn ensi askeleet. Joukkueen kapteenin hommien lisäksi palkittu on ollut järjestämässä pyöräosien ja tarvikkeiden kimppatilauksia sekä jakanut vinkkejä pyörän hankintaan liittyen.

2018 – palkintoa ei jaettu

2017 – Tuula Pajumäki
Tuula on osoittanut koko vuoden aikana todellista pyöräilyn harrastusintoa. Liikkuessani eri puolilla Viitasaarella ja naapurikunnissa, ihmiset kertoivat Kannonkoskella, Kivijärvellä, Kinnulassa jne. Tuulan ajelleen niinä päivinä säässä kuin säässä. Hän ei antanut ihan pienten ongelmien lannistaa ja estää tielle lähtöä jokseenkin päivittäin. Vuoden aikana kerääntyneet kilometritkin tukevat tuota. Tuollainenhan on ’vuoden pyöräilyteko’ jos mikä!

2016 – Keijo Kuha
Keijo on tuonut mukanaan viipyyläisille monipuolisen osaamisensa pyöräilyn joka osa-alueelta ja on jakanut tietojaan niin kurssien muodossa kuin myös pyöräretkien varrella. Erityisesti vaakakupissa painoi se, että hän on lisännyt osaamistamme pyörän huollossa ja säädöissä.

2015 – Seija Ruuska
Avulias, huumorintajuinen, retkien hengennostattaja ja aktiivinen itsensä kehittäjä. Hän on varautunut retkille varusteilla muut pyöräilijät huomioiden, eli mukana on ollut riittävästi niin työkaluja kuin retkieväitä (kahvia, pullaa, makkaraa). Seija on ollut mukana järjestämässä toimintaa viipyyläisille ja on ollut ansioitunut rekrytoija niin kimppalenkeille kuin Kilometrikisa-joukkueeseeen. Erityisesti hän on kiinnittänyt huomiota aloituskynnyksen madaltamaiseen. Vielä pisteenä I:n päälle Seija on hankkimassa itselleen pyöräilynohjaaja koulutuksen ja osallistunut Viitasaaren kevyen liikenteen turvallisuuden parantamiseen Viitasaaren liikenneturvallisuustyöryhmän jäsenenä ja jakanut näistä saamaansa tietoa muille pyöräilijöille.

2014 – Arto Paananen
Aktiivipyöräilijä joka on rytinällä tullut mukaan Viitasaaren pyöräily-yhteisön porukkaan. Tuonut omalla persoonallaan huumoria, tarinoita ja oikeaa fillarihenkeä retkille ja vienyt tietoutta viitasaarelaisesta pyöräilystä omilla ja yhteisillä pyöräreissulla matkan varrella tavatuille ihmisille. Ja vaikka peruskirjassa mainitaan että kesällä ajettu kilometrimäärä ei saa olla pelkästään palkinnon myöntämisperuste, ei sitä tänä vuonna katsottu raskauttavaksi tekijäksi