Viipyy-gaala 2014

Viitasaaren Pyöräily-yhteisön kilpailukausi huipentui epävirallisen viralliseen gaalailtaan 12.10.2014 seurakuntatalolla. Tarjolla oli muistelua valokuvin ja tarinoin kesän pyöräilyretkiltä, palkitsemisia ja luonnollisesti kunnon kakkukahvit päälle.

Pyöräilijät kuuntelemassa avajaissanoja

Pyöräilijät kuuntelemassa avajaissanoja (kuva: Seija Ruuska 2014)

Kilometrikisajoukkueen kapteeni Petri Kuntsi avasi illan kertaamalla Viipyyn pyöräilyvuotta Seudun artikkelien ja kuvien kautta todeten että hieno vuosi oli ollut, niin kelien, retkien kuin porukankin suhteen. Joten ei ihme että ennätyksiä rikottiin niin joukkueena kuin henkilökohtaisella tasolla. Kilometrikisa on pysynyt omalla paikallaan eli porukkaa kokoavana tekijänä ja samalla mahdollistaen hienot pyöräreissut ja niiden kautta saadut elämykset.

Avauspuheen jälkeen joukkueen kapteeni palkitsi perinteisesti kaikki yli 1000 kilometriä kisan aikana ajaneet Kilometrikisan virallisilla kunniakirjoilla. Vuonna 2013 pyöräilijän nimellä, ajetulla kilometrimäärällä ja joukkueen nimellä varustettuja kunniakirjoja jaettiin 11 kappaletta ja tähänkin saatiin tänä vuonna roima parannus kun diplomeja meni jakoon tämän vuoden kisan jälkeen 16 kappaletta. Skaala oli ajetuissa kilometreissä huikea. Reippaan tonnin ajaneita oli yhdeksän, kakkosella lukemansa sai alkamaan viisi pyöräilijää ja sitten vielä kaksi pyöräilijää aivan omilla lukemillaan ajaen viidellä ja kuudella alkavat lukemat. Kunniakirjojen lisäksi Viitasaaren kaupunki oli lupautunut palkitsemaan joukkueen kolme parasta Simmarin lahjakortein.

Yli 1000 kilometriä ajaneita tänä vuonna: Ali Al-emara, Mikko Koivisto ja Arto Kuntsi

Yli 1000 kilometriä ajaneita tänä vuonna: Ali Al-emara, Mikko Koivisto ja Arto Kuntsi (kuva: Juha Toikkanen 2014)

Kunniakirjojen jaon jälkeen Maija ja Markku Vihava kertoivat kesällä ajamastaan pyöräilypyhiinvaelluksesta Itä-Suomessa. Reitti alkoi Savonlinnasta päättyen samaiselle paikkakunnalle 6 yötä myöhemmin. Reitin varrella tutustuttiin mm. Kerimäen kirkkoon sekä Lintulan ja Heinäveden luostareihin. Matkaa Markulle ja Maijalle oli vajaan viikon pyöräväelluksella kertynyt 375 kilometriä päiväosuuksien ollessa muutamasta kymmenestä kilometristä vajaaseen 100 kilometriin. Pyörävaellus sai Vihavilta varauksettomat suositukset.

Hienon matkakertomuksen jälkeen puheenvuoron otti Antti Hiltunen esitellen puheenvuorossaan mystisen ”Raadin” joka oli pistänyt pystyyn gaalaillan ja luonut kiertopalkinnon otsikolla ”Vuoden pyöräilyteko”. Kyseisen palkinnon saamisperusteet ovat kirjattu peruskirjaan sanoin: ”Palkittu on edistänyt viitasaarelaista pyöräilykulttuuria, Viitasaaren pyöräily-yhteisön toimintaa tai muulla tavalla tuonut Viitasaarelle positiivista fillarihenkeä. Huomiotavaa on, että pelkkä kilometrikisan voitto ei ole myöntämisperuste ja palkinnon saajan ei tarvitse olla itse aktiivipyöräilijä, kunhan yllämainitut perusteet toteutuvat.” Kiertopalkinnon peruskirjan olivat allekirjoittaneet 2014 raadin jäsenet Petri Kuntsi, Antti Hiltunen, Arto Kuntsi ja Seija Ruuska.

Vuoden pyöräilyteko 2014 palkinnon saaja: Arto Paananen

Vuoden pyöräilyteko 2014 palkinnon saaja: Arto Paananen (kuva: Juha Toikkanen 2014)

Ensimmäisenä kiertopalkinnon saajasta ei raadin mielestä ollut epäselvyyttä: ”Aktiivipyöräilijä joka on rytinällä tullut mukaan Viitasaaren pyöräily-yhteisön porukkaan. Tuonut omalla persoonallaan huumoria, tarinoita ja oikeaa fillarihenkeä retkille ja vienyt tietoutta viitasaarelaisesta pyöräilystä omilla ja yhteisillä pyöräreissulla matkan varrella tavatuille ihmisille. Ja vaikka peruskirjassa mainitaan että kesällä ajettu kilometrimäärä ei saa olla pelkästään palkinnon myöntämisperuste, ei sitä tänä vuonna katsottu raskauttavaksi tekijäksi”. Vuonna 2014 perustetun Näillä sanoin vuoden pyöräilyteko palkinnon saajaksi julistettiin Arto Paananen. Palkinto sisälsi vuodeksi haltuun komean pokaalin ja omaksi jäävän kunniakirjan. Tämän lisäksi kyseinen henkilö valitsee yhdessä kokoamansa raadin kanssa Vuoden pyöräilyteko 2015 palkinnon saajan ja järjestää samaiselle syksylle gaalaillan.

Joukkueen kapteeni Petri Kuntsi palkittiin "kahvi ja särvin" lahjakortilla.

Joukkueen kapteeni Petri Kuntsi palkittiin ”kahvi ja särvin” lahjakortilla. (kuva: Juha Toikkanen)

Palkintoseremonian päätteeksi pyöräilijät palkitsivat vielä joukkueen kapteenin lahjakortilla jolla saa lunastettua Viipyyn pyöräretkillä allekirjoittaneilta ”kahvit ja jotain särvintä sen kanssa”. Lahjakortin luovutti Seija Ruuska saatesanoin: ”kaikesta hyvästä miten olet meitä kovin liikuttanut ja ajanut eteenpäin”.

Ilta sai arvoisensa päätöksen herkuista notkuvan kahvipöydän muodossa.

Viitasaaren pyöräily-yhteisö kiittää kaikkia mukana olleita ja toivottaa lenkeille ja kisaan mukaan tervettulleeksi kaikki vähänkään pyöräilystä kiinnostuneet.

Kategoria(t): Jutut, Uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

One Response to Viipyy-gaala 2014

  1. Kristina Palo sanoo:

    Huikeita saavutuksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *