Viipyyn pyöräilyvuosi 2014

Viipyyläisiä juonimassa vuotta 2014

Viipyyläisiä juonimassa vuotta 2014

Viitasaaren pyöräily-yhteisö kokoontui 10.2. seurakuntatalon Pikkusaliin pohtimaan pyöräilyvuotta 2014. Ilmestyikö palaverin lopputuloksena Viitasaaren yhdistyskartalle uusi urheiluseura puheenjohtajistoineen, rahastonhoitajineen ja sihteereineen? Ei ilmestynyt, vaan porukka uhkasi jatkaa tutulla vapaamuotoisella ja hyväksi havaitulla rennonletkeällä yhteisöllisyydellä. Se ei kuitenkaan estänyt 10 viipyyläisen tekemästä päätöksiä ja suunnitelmia tulevan pyöräilyvuoden varalle.

Alkulämmittely hoidettiin keskustelemalla meneillään olevasta Talvikilometrikisasta ja toukokuussa starttaavasta varsinaisesta Kilometrikisasta. Viipyyn nimissä olevaa joukkuetta pidetään mukana molemissa kisoissa ja kaikki halukkaat, pyöräilystä ja pienestä kisailusta kiinnostuneet saavat mukaan ilmottautua. Muistuteltiin siitä että kilometrikisa on yksi sivujuonne Viipyyn toiminnassa eikä esim. porukkalenkeille osallistuminen velvoita ottamaan osaa kilometrikisaan ja päinvastoin.

Suurimman keskustelun sai aikaan porukkalenkit. Kesä 2013 todettiin hyväksi aluksi, mutta jonkinlaista säännöllisyyttä toivottiin monen suulla. Aika pian päästiin yhteisymmärrykseen suuntaviivoista, joskin viikonpäivää väännettiin pitkään ja hartaasti. Kerran viikossa arkena ajettaisiin joko nopeampi kuntolenkkityyppinen reissu tai hieman hitaampi retkivauhtinen lenkki esimerkiksi vuoroviikoin. Ja nämä eroteltaisiin selkeästi ilmottelussa toisistaan. Jahka keväällä lumet sulavat ja tiet avautuvat jäätiköltä, aloittelee Viipyyn sakki maanantai-iltaisin klo 18:00 starttavan viikkolenkin matkaltaan alle 50 kilometriä ja ajaltaan noin 2 tuntia. Jokaisella lenkillä olisi etukäteen sovittu henkilö joka olisi suunnitellut reitin, ajonopeuden ja esimerkiksi mahdolliset taukopaikat. Lenkit ilmoitellaan hyvissä ajoin Viipyyn omilla sivuilla ja MenoSeudussa. Viikkolenkkien rinnalla ajetaan kerran kuukaudessa pidempi, 80-100 kilometrin, viikonloppulenkki.

Viipyyn palaverissa esiteltiin lähiseudun pyöräilytapahtumia ja niitä listattiin nettisivuille Fillarikalenteriin. Sieltä kiinnostuneet voivat poimia sopivia pyöräilytapahtumia ajettavakseen. Erityisesti toukokuussa Pielavedellä ajettava Pielaveden ympäriajo herätti väessä kiinnostusta. Antti esitteli yhtenä tapahtumavaihtoehtona pyöräretkeä (marssia/pyhiinvaellusta) Rautalammille Viitasaaren emäpitäjään. Tuo pyöräreissu olisi edestakaiselta matkaltaan noin 200 kilometriä ja se ajettaisiin huoltoauton avustamana kahtena päivänä yöpyen perillä. Antti lupasi selvitellä asiaa tarkemmin ja infota lisää kevään mittaa.

Esittelyssä Viipyn uudet kotisivut

Esittelyssä Viipyn uudet kotisivut

Tiedotuskanavina jatkavat tuttu Facebook-ryhmä Viipyy – Viitasaaren pyöräily-yhteisö, mutta nyt rinnalla toimii Viipyyn omat kotisivut. Facebook toimii hyvänä suunnittelualustana, mutta itse tapahtumista infoaminen hoidetaan kotisivujen kautta. Näin ollen facebook ei ole edelleenkään pakollinen varuste Viipyyn toiminnan seuraamisessa. Samoin syksyllä aloitettu tiedotustoiminta Viitasaaren Seudun nettisivuilla jatkuu vähintäänkin yhtä aktiivisena. Tuttu avainsana ”Viipyy” johdattaa pyöräily-yhteisön juttuihin, kuviin ja bloggauksiin (Viitasaaren Seudun yhteisösivut lakkautettiin 2015 ja jutut siirrettiin Viipyyn omille sivuille – Petri Kuntsi 10.8.2015). Eikä tietenkään unohdeta viime keväältä tuttuja ilmoitustaulumainoksia pitkin kylää ja face-to-face-kamppanjointia.

Näiden lisäksi pyöräilijät suunnittelivat virallisen Viipyy t-paidan hankintaa, Markuksen vetämiä pyöränhuoltokoulutuksia, toukokuun Kunniakierroksen pyöräilyosuutta, yhteisiä lihaskuntotreenejä ja muutamia tapahtumia (esim. Viitasaaren pyöräsuunnistus) jotka jätettiin hautumaan vielä tulevia vuosia varten.

Markku ja Markus tutkimassa kartalta pyöräilyreittejä

Markku ja Markus tutkimassa kartalta pyöräilyreittejä

 

Kategoria(t): Jutut, Uutiset Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *